Oppdatert informasjon fra Bø kommune

Oppdatert informasjon 23.02 - Smitteutbrudd i Bø 

Det er nå i alt 3 personer registrert smittet av Covid-19 som følge av smitteutbruddet knyttet til  Bø kommune. Det første tilfellet ble avdekket fredag 19. februar. De smittede er isolert og nærkontakter er informert og satt i karantene.
Bøheimen bo- og behandlingssenter
Bø kommune har i tirsdag 23. februar fått svar på alle tester knyttet til beboere på Bøheimen bo- og behandlingssenter. Alle har testet negativt for Covid-19. Det er derfor ikke lenger nødvendig å opprettholde karantene og andre tiltak knyttet til sykehjemmet og omsorgsboligene på Bøheimen. Fra i dag tirsdag 23. februar er det igjen åpent for besøk og alle tilbud driftes som normalt.
Storavdelingen i Vinje barnehage
Storavdelingen i Vinje barnehage er stengt til og med 1. mars, og barna samt ansatte på avdelingen er i karantene. De øvrige avdelingene i Vinje barnehage er åpne på vanlig måte. Bø kommune oppfordrer foreldre til å være ekstra oppmerksom på symptomer på Covid-19 som forkjølelse, hoste, feber og tung pust. Ta kontakt med legekontoret ved behov.
Trenger du mer informasjon eller har du spørsmål?
For spørsmål fra publikum er koronatelefonen 908 606 88 åpen mellom 10-15 denne uken.

Bø kommune åpner for organisert aktivitet også for voksne fra 5. februar

Bø kommune vurederer smitterisikoen som generelt lav. Begrensningene i aktivitet for voksne får uforholdsmessig store konsekvenser for innbyggernes psykiske og fysiske helse. Fra og med 5. februar åpnes det derfor opp for organisert aktivitet innendørs også for personer over 20 år, etter retningslinjer og anbefalinger til de ulike forbundene.

Har du symptomer på covid-19 og ønsker teste deg?

Testing for koronavirus i Bø skjer mellom 1200-1230 daglig etter avtale med legekontoret. Ved symptomer og mistanke om covid-19 kan alle som ønsker testing ta kontakt med Bø legekontor via sms til telefon 90 86 06 88 eller på telefon 76 11 42 00 hverdager før kl 11.00. Svaret kan sjekkes via helsenorge.no etter kl 16.00 påfølgende dag. Du kan også ta kontakt med legekontoret på telefon 76 11 42 00 for utlevering av prøvesvar 2 dager etter at testen er gjennomført.

Testkriterer kan du lese mer om via: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/helsepersonell/testkriterier/

Informasjon fra myndighetene
Hos folkehelseinstituttet fhi.no og helsenorge.no finner du oppdatert informajon fra norske myndigheter om koronaviruset.
Hvis du ikke finner det du lurer på her er det også mulig å ringe 815 55 015. Bø kommune oppfordrer våre innbyggere til å følge de råd og påbud som blir gitt.
 
Nasjonale tiltak mot koronaviruset 
Regjeringen har igansatt en rekke tiltakene for å håndtere koronasituasjonen. 
Det ligger oppdatert oversikt over alle tiltakene her: https://www.regjeringen.no/no/tema/koronavirus/nasjonale-tiltak/id2693684
 
Luftveispoliklinikk

Bø kommune har etablerte en luftveispoliklinikken ved Bø legekontor. Poliklinikken tar mot pasienter med luftveisinfeksjoner der koronasmitte ikke kan utelukkes.  Alle pasienter med symptomer på akutt luftveisinfeksjon skal kontakte legekontoret på telefon før time. Det gjelder også pasienter som har «vanlig time». Ta kontakt med legekontoret via sentralbordet 76114200. Poliklinikken er åpen mellom 12.30-13.30. Inngang er på sørsiden av bygget (NAV-inngangen) men alle pasienter skal vente i bil/drosje inn til de blir hentet av lege. Pasientene skal bruke munnbind som de får tildelt og legen kommer å bruke smittevernutstyr. Vi håper at tilbudet skal bidra til å redusere risikoen for smittespredning.

Korona sms og korona e-post for lokale spørsmål knyttet til pandemien

Bø kommune har opprettet en e-post korona@boe.kommune.no hvor våre innbyggere kan få svar på spørsmål knyttet til Bø kommune og arbeidet lokalt. Vi svarer så fort vi har anledning mellom kl. 12.30 og 13.30.

Bø kommune har en egen rådgivingstelefon for spørsmål om korona: 90014890.  Telefonen er åpen hverdager mellom 09-15. Ved behov for testing skal dere som tidligere ta kontakt på sms  på telefon 90 86 06 88 eller på telefon 76 11 42 00 (09-15).

Trenger du hjelp eller noen å snakke med om korona?  

Korona rammer hele samfunnet og skaper mye usikkerhet og utrygghet hos mange. Familie og de nærmeste er som alltid de viktigste støttespillerne når ting blir vanskelig og utfordrende. Dersom du trenger råd og hjelp kan følgende telefonnummer brukes:

Generelle råd om korona ring Helsenorge:   815 55 015
Støtte ved uro, angst og psykiske symptomer Kirkens SOS:   22 40 00 40
Ved tegn til psykisk sykdom og/eller rusproblemer:    Mental Helse 116 123
    Legekontoret i Bø 76 11 42 00
Ved behov for øyeblikkelig hjelp:    113

               

             

 

Dugnad for å unngå spredning av smitte

Bø Kommune oppfordrer alle innbyggerne våre til å være med på dugnaden for å forhinde smitte. Dere må følge anbefalingene fra nasjonale myndigheter om å ha minst mulig kontakt med andre mennesker den nærmeste tiden. Dette er viktig for å begrense spredningen av koronaviruset mest mulig slik at vi unngår at de mest sårbare i befolkningen blir smittet og alvorlig syke. Dette betyr blant annet at man unngår fester, sosial sammenkomster og andre møteplasser hvor det er flere til stede. Vi oppfordrer folk i Bø til å holde seg hjemme og reise minst mulig ut og inn av kommunen. Noen må reise i jobb eller for å få behandling, det er såklart helt greit. Arbeidgivere må legge til rette for hjemmekontor. Vær nøye med håndhygienen og hold avstand. Ta vare på hverandre. Vi takker for ditt bidrag til å begrens smittespredningen.

Karantene og isolasjon 

Nå skal alle holde større avstand til hverandre enn vanlig. Dette er for å unngå smitte. De som kan være smittet av koronavirus, men som ikke er syke, skal i karantene. De som har fått påvist koronavirus skal i isolasjon. Dersom du har vært på utenlandsreise skal du være i karantene i 10 dager fra den dagen du kom hjem. 

Les mer om karantene hos helsenorge: https://helsenorge.no/koronavirus/karantene-og-isolasjon

Informasjon fra Visit Vesterålen

Her ligger det informasjon til reisende/turister som befinner seg i området: https://visitvesteralen.com/no/Korona