SMS, e-post og fasttelefon

Bø kommune har tatt i bruk varslingssystemet Varsling24 for å varsle innbyggere i et geografisk område om hendelser via SMS til mobiltelefon, talemelding til fasttelefon og melding til e-post.

Varsling blir tatt i bruk for eksempel ved vannavstengning, stengte veier, feiing, generelle servicemeldinger og andre forhold som krever rask informasjon.

 

Hvordan når vi deg?

Det finnes to ulike registre som benyttes for å nå deg som innbygger:

 1. https://www.norge.no/oppdater-kontaktinformasjon
  I dette felles nasjonale kontaktregisteret kan du legge inn både mobiltelefon og e-postadresse, og få henvendelser fra flere offentlige organer. Dersom du bruker MinID har du som regel allerede en oppføring i dette registeret.
  Hvis du ikke ønsker å motta digital kommunikasjon fra det offentlige kan du slette kontaktinformasjonen her: https://www.norge.no/nb/slett-kontaktinformasjon
   
 2. https://www.varslemeg.no er et tilleggsregister hvor du kan legge inn tillegsadresser som du ønsker varsler for, men som du ikke har registrert bostedsadresse på.

Bedrifter må registrere nøkkelpersoner på adresser på https://www.varslemeg.no/.

 

Hvordan virker varslingen?

Meldingen sendes som SMS til mobiltelefoner og en automatisert talemelding til fasttelefon. Talemelding leses inn som "tekst til tale". På slutten av meldingen blir du bedt om å taste: 1 - for å bekrefte at du har oppfattet meldingen 9 - dersom du ønsker å høre meldingen en gang til.

 

Er mitt mobilnummer registrert?

Så lenge du er registrert i «kontaktregister for offentlig forvalting» på riktig adresse er alt i orden. Denne oppføringen gjelder for den adressen du er registrert med i Folkeregisteret.

Din oppføring kan du sjekke ved å logge deg inn her:

 https://www.altinn.no/ui/Profile  (Profil, roller og rettigheter)

 

Jeg har hemmelig nummer. Blir jeg varslet?

Varsling 24 varsler ikke hemmelige nummer. Hvis du allikevel ønsker å få varsel fra din kommune, gjør en tilleggsoppføring på varslemeg.no. Kryss av for "hemmelig nummer".

 

Hvordan får jeg varsel for andre adresser enn min bostedsadresse?

varslemeg.no kan du legge inn tilleggsadresser som du ønsker varsel for. Dette kan gjelde barn i studentbolig, dine foreldres bolig eller en fritidseiendom. Slik gjør du:

 • Under "Tilleggsoppføring" klikker du "Legg til ditt telefonnummer".
 • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send".
 • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn.
 • Her kan du legge til andre adresser du vil varsles for. Navn = den som bor på adressen du registrerer.

 

Jeg bor i borettslag/blokk/sameie. Blir alle på min adresse varslet?

Alle enheter i et borettslag eller sameie blir varslet hvis du er registrert i «kontaktregister for offentlig forvaltning».

 

Hvordan kan jeg se hvilke adresser jeg får varsel for?

På varslemeg.no kan du sjekke andre varslingsadresser som er oppført på ditt mobilnummer, utover din offisielle bostedsadresse som du er registret med i «kontaktregister for offentlig forvalting». Slik gjør du:

 • Under "Tilleggsoppføring" klikker du "Legg til ditt telefonnummer".
 • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send".
 • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Her ser du listen over adresser registrert på ditt mobilnummer.
 • Her kan du også slette adresser eller legge til flere.
Tips en venn Skriv ut