Straume barnehage

presentasjon av bhg

Straume barnehage er en toavdelings barnehage med barn i alderen 0-6 år.

Vi har 7 faste stillinger, hvorav ½ stilling er administrativ; og personalgruppa er stabil. Straume barnehage har et kupert uteområde; noe som er heldig spesielt på vinterstid med tanke på aking og skigåing.

Barnehagen ligger sentralt i naturskjønne omgivelser, nært Kommuneadministrasjon, post og butikk.

Utelek og turer ut av barnehagen prioriteres høyt. Vi har skog, mark og hav rett utenfor døra, og dermed et flott turterreng. Det er kort vei til lysløype, slalåmbakke og skihytte, noe som kommer oss tilgode i vinterhalvåret. I sommerhalvåret benytter vi oss av båthavn, fiskevann, fjell, skog og fugletittertårnet, som vi kan studere fuglelivet fra. Det er også flott terreng rundt barnehagen, og om høsten koser vi oss ofte i bærbakkene.

Bø kommune er omkranset av nydelige sandstrender, og det er bare 3 km. til nærmeste badestrand fra barnehagen. De fotballinteresserte kan gå ned på fotballanlegget, som ligger i umiddelbar nærhet. Vi besøker gårdsbruk og ridesenter som ligger rundt barnehagen, og har et godt forhold til Straume barneskole og Skolefritidsordningen. Ellers har vi tradisjoner i forbindelse med høytider og merkedager, og synes det er spennende og utfordrende med nye ideer og innfallsvinkler.

Vi vurderer kontakt og samarbeid med foreldrene som meget viktig, og verdsetter den daglige kontakten høyt. I tillegg har vi en del sosiale sammenkomster for barn og foreldre.

 

Tips en venn Skriv ut