Informasjon om private arrangement

borddekking

Skal du arrangere bursdag eller annet selskap? Kanskje lurer du på om du kan få til julebord i år? Da er det lurt å sette seg godt inn i de regelen som gjelder. 

Hvis du arrangerer selskap på et privat sted kan inntil 20 personer være samlet. Det forutsetter at det kan tilrettelegges for at det kan være minst 1 meter mellom gjester som ikke tilhører samme husstand eller er tilsvarende nære. Hvis lokalet ikke er stort nok, må antallet personer reduseres. Syke personer skal ikke delta, selv om de bare har milde symptomer. Det er også viktig å kunne opprettholde god håndhygiene.

Privatpersoner kan arrangere fest eller sammenkomst med inntil 50 deltakere. Det må være et offentlig lokale stort nok for å kunne holde 1m avstand mellom gjestene. Det må utpekes ansvarlig arrangør som er ansvarlig for at smittevernreglene følges.  Alle som deltar må registreres med navn og kontaktinformasjon. Alle som deltar må selvsagt være friske og det må legges til rette for godt smittevern. Det må for eksempel være lett for gjestene å vaske hendene og det anbefales at det er hånddesinfeksjon tilgjengelig.

Dersom arrangementet har skjenkebevilgning er det krav om bordservering.

Bø kommune står gjerne til tjeneste med informasjon og råd. Ta kontakt på sms (90860688) eller epost: korona@boe.kommune.no

Oppdatert 16. november 2020 Kine Anette Johnsen