IMG-7688

Straume skole støtter FORUT barneaksjon

Også i år har 1.-4.trinn jobbet med FORUTs barneaksjon, hvor vi har blitt kjent med barns levevilkår i Sri Lanka. Sivatas ( 5 år) har vist oss, gjennom filmer og intervjuer, hvordan han og familien har det - på skolen og hjemme.

IMG-7686 kopi

Allehelgens dag på Straume skole

I år valgte 7.klasse å tilby skolens elever og ansatte en måte å minnes de som er gått bort. Gjennom KRLE-faget har de lært om hvorfor vi har denne dagen, og da fant de ut at de ønsket å stelle istand ei markering på skolen.

IMG-7753

Ny karusell på Straume skole - et resultat av samarbeid

I skolens elevråd kom det fram at elevene ønsket seg karusell på skolens uteområde. De undersøkte pris, og fant det i dyreste laget til å klare på eget budsjett. Da bestemte elevene seg for å søke om bidrag fra både skolen, SFO og FAU - og alle sa ja til et spleiselag! Dermed ble ny karusell bestilt, og nylig ble den ferdig montert. Idag var det offisiell åpning, hvor elevene selv sørget for tale, snorklipping og rette takk til de fedrene som stilte opp på dugnad for å få karusellen på plass! Den første offisielle turen ble dermed tatt av representanter fra bidragsyterne, før ungene fikk boltre seg! Men system må det være - så hver enkelt klasse har faste friminutter å bruke karusellen i, fire elever om gangen. Karusellen er et populært innslag på lekeplassen, og både de yngste og de eldste setter pris på at den er kommet på plass!