Hva skal du gjøre hvis du har positiv koronatest?

hvis-du-har-tatt-koronatest

Oppdatert 19.11.2021: Det har ikke vært på påvist smitte med covid-19 i Bø kommune de siste 14 dagene. Vi er veldig glade for det, men vi vet at situasjonen fort kan forandre seg. Det er dessverre økning av koronasmitte i Norge, og vi har smitte i Vesterålen. 

Vaksinering er det viktigste tiltaket for å minke smittespredningen. Det er fortsatt mulig å melde seg til vaksinering, og vi anbefaler alle som får tilbud om 3. dose vaksine om å takke ja.

Alle som har symptomer på sykdom bør være hjemme fra arbeid og så raskt som mulig teste seg med selvtest.  Bli hjemme til du føler deg bra, og har vært feberfri i 24 timer. Har du kun lette symptomer (som litt rennende nese eller mild hodepine), kan du gå tilbake til jobb/skole med det samme hvis testen er negativ. Blir symptomene verre bør du gå hjem og vurdere ny test.

De som er smittet skal fortsatt være i isolasjon i fem dager. Regelverket og anbefalinger for nærkontakter er strammet inn og vi har fått et nytt «flytskjema» fra FHI som det er fint om alle tar en titt på: 

hvis-du-har-tatt-koronatest.jpg

Selv om vi nå kan leve mer som normalt må alle prøve å bidra til at vi ikke får mer smitte.  Vask hendene, bruk håndsprit der det er naturlig, og hold gjerne litt avstand.