Bø i Vesterålen søker gode forretningsidéer!

Har du en forretningside

I samarbeid med lokale investorer, lyser Bø kommune ut muligheten for at bedrifter og enkeltpersoner skal kunne få sine forretningsidéer finansiert og satt ut i livet.

Bø kommune søker ideer som kan gi vekst, utvikling og nye arbeidsplasser

Det har vært stor oppmerksomhet rundt Bø i Vesterålen etter at kommunestyret vedtok å redusere formueskatten fra og med 2021. Målet med reduksjonen er å tiltrekke seg mer risikovillig kapital som kan bidra til vekst, utvikling og nye arbeidsplasser. Dette har allerede Bø kommune lyktes med ved at en rekke investorer har valgt å flytte til kommunen. Bø kommune har hele tiden vært klar på at vi har forventninger om at de som kommer hit også må investere lokalt og bidra til vekst. 

Dette er bakgrunnen for at investorer, sammen med Bø kommune, nå lyser ut muligheten for at bedrifter og enkeltpersoner kan få sine forretningsidéer finansiert og satt ut i livet. Vi setter ingen begrensninger på bransje, innhold eller omfang utover det at ideen må være godt gjennomtenkt, kunne skape nye arbeidsplasser og gjennomføres i Bø kommune.

Jury

Til å vurdere de beste idéene og kandidatene, har vi etablert en jury bestående av tre investorer.

Wiggo Erichsen har gjennom mange år lært mye om hvordan en bedrift kan etableres og drives til suksess. Han er jo gründeren av en av våre mest folkekjære butikkjeder, Europris. En kjede med stor suksess og utallige butikker over hele landet. Erichsen er i dag involvert i en rekke virksomheter hvor Kitchen kanskje er den mest kjente.

Halvor Walla er en gründer og innovatør med flere bedriftsetableringer i ryggsekken. Walla forelsket seg i Bø som sitt ferieparadis lenge før det var snakk om kutt i formueskatten, og vet alt om hvordan det kan etableres en suksessfylt bedrift i en liten utkantkommune. I 2014 etablerte han selskapet Framsikt AS i Bø i Vesterålen. Selskapet er i dag ledende innen offentlig økonomistyring og har hele 160 norske kommuner på kundelisten.

Kristian Adolfsen er opprinnelig fra Andøya og en av Norges mest suksessrike bedriftseiere. Sammen med sin bror Roger Adolfsen står han bak Adolfsen Group. Det som startet som et lite regnskapsfirma har nå rundt 23 000 ansatte i inn og utland.

Har du en god forretningsidé? Har du lyst til å bli bøfjerding? Forslag sendes til Bø kommune post@boe.kommune.no innen 1. mars 2021