Strandrydding 2018

Miljøbag

Takk for at du deltar på rydding av marin forsøpling/strandrydding 2018. Din innsats er en viktig del av «Et krafttak mot marin forsøpling i Vesterålen» og gir en umiddelbar bedring i naturen.
 

Det er nå mulig å hente ut blanke søppelposer for strandrydding hos Joker, Rådhuset, YX og Bromles Kiosk & Grill/Diner. Skjema for strandrydding må fylles ut og dette leveres i kundemottaket når avfallet leveres gratis på gjenvinningstasjonen. Link til skjema her http://www.reno-vest.no/wp-content/uploads/2018/02/strandryddeskjema-2018.pdf

Har du ikke anledning til å frakte søppelet selv til gjennvinningstasjon kan søppelet hentes av Reno-Vest. For slik transport MÅ miljøsekker som vist på bildet benyttes. Disse kan bestilles og hentes på rådhuset etter avtale. 

Disse miljøsekkene kan også benyttes ved plukking på et større område der Reno-Vest henter avfallet etter avtale. Er det mye søppel på et begrenset område er det best å sette ut en container for en liten periode. Alt dette avtales direkte med kontaktperson i kommunen.

Miljøbag

Visste du at kyststien i Bø får flott ny gapahuk i juni 2018?
Fredag 4. mai hadde kyststien mellom Spjelkvågen og Vikan besøk av en trivelig gjeng med elever fra bygg- og anleggsteknikk (snekkerlinjen) på Sortland. De skal bygge en stor gapahuk som skal fraktes inn med helikopter i 8 juni. Gapahuken skal stå på Kjerringstranda mellom Vikan og Åsand.

I den anledning er det muligheter for å få fraktet oppsamlet herreløstmarint avfall vekk fra ulente plasser vekk fra terrenget. Her må miljøbagger benyttes. Om du ønsker mer informasjon om dette ta kontakt med kontaktperson i kommunen.  

Et lag/forening/skoleklasse kan få dekket reisekostnader for gruppen til område som skal ryddes. De kan også få dekket kostnader for arbeidet med å kjøre avfallet til gjennvinningstasjonen. Dette avtales videre med kontaktperson i kommunen.


Kontaktperson i Bø kommune:
Christine Berger
Teknisk etat
christine.berger@boe.kommune.no
Tlf: 76 11 43 02 / 99 73 67 73

 

 

Tips en venn Skriv ut