Oluf Rygh skriver i Norske Gaardsnavne: ” Har Udseende af at være samme Navn som Skerdingstad i Melhus, hvis eldste Form er Skerðingsteðja, hvori det siste Led allerede fra det 15. Aarh. at er ombyttet med -stad (-staðir). 1ste Led findes ikke i sammensatte Navn udenfor disse to. Det er dog neppe samme Navn. Lige udenfor ligger etter Kartet 2 Holmer, Stor og Lille Skjæringen. Dette er oprindelig *Skerðing f., i Bygdemaalene Skjerding m. Gryteskjerding, et Ord som oftest bruges som Navn paa Fjeld og paa Skjær, formodentlig hentydende til Indskjæringer eller smaa Kløfter; som Navn paa en Holme maaske Hankjønsord.

Det synes rimeligt, at Navnet paa Holmene er gaaet ind i Gaardens Navn som første Led. Men da synes det tvilsomt om dette virkelig er et Navn paa -staðir, især da Gaarden ligger paa en Ø ud mod Vesterhavet. Man kunde formode at -stad her som ofte er indkommet ved Misforstaaelse for -stod, Landingsplads, hvorefter Navnet vilde betyde: Landingsplads indenfor Skjæringene.”

Finn Myrvang skriver i Bøfj. -83: ”Namnet blir uttalt med kort æ, ikkje lang som opplyst i Norske Gaardnavne. Men det er rett at her er sammenheng med Stor- og Litl-Skjerdingen utanfor, som det er noko hakk og skòrer (skard) i. Kanskje er det rett at dette er eit tvilsamt gardsnamn av typen stad(ir): Iallfall finn vi til dømes Persta(d)holmen ved Fjærvollsjøen, rett nok eit namn frå kristen tid, men laga på ein måte som synest å vise at stad nok også kunne tyde landingsplass. Preposisjonsbruken i Skjerdingstad er også litt spesiell.”

Arve Elvik